Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
10 lpiens pēc garšassāls pēc garšasķimenes
Pagatavošana
1
Svaigu pienu uz nakti atstāj siltā vietā, lai tas saskābst. Pienam var pievienot nedaudz paniņu, tad biezpiens būs mīkstāks.
2
Saskābušo pienu maisot karsē, līdz sāk atdalīties sūkalas.
3
Caur marli izkāš biezpienu, atdalot sūkalas. Pievieno biezpiena masai šķipsnu sāls un iepriekš verdošā ūdenī izplaucētas un nosusinātas ķimenes.
4
Visu kārtīgi samaisa, marli aizsien ciet un sieru liek zem sloga uz 3-4 stundām.
5
Iztin no marles, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit