Foto: Vida Press
Šī ir ļoti ātra un vienkārša recepte, turklāt ķiploku maizīti var sagatavot jau laicīgi, sasaldēt un sacept vēlāk.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gbekons125 gmīksts sviests2 saujaspētersīļi un maurloki8 ķiploka daiviņas1 franču bagete vai ciabatas maize200 gmocarellas siers

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Gatavo bekona sviestu. Nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu pannā apcep, līdz tas ir kraukšķīgs un brūns.

3

Bekonu atdzesē un samaisa ar sviestu, sasmalcinātiem ķiplokiem un zaļumiem.

4

Gatavo maizi. Maizi iegriež, it kā dalot šķēlēs, bet pilnībā nepārgriežot.

5

Katrā iegriezumā pilda bekona sviestu un rīvētu mocarellu.

6

Liek maizi krāsnī un cep 15 minūtes vai līdz siers izkusis.

Ja vēlies sagatavoto maizi cept vēlāk, to vari sasaldēt. Iesaiņo maizi folijā un pārtikas plēvē. Maize no saldētavas jāizņem pāris stundas pirms cepšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!