Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
360Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
10 lpiens2 lsūkalas sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Pienu uzkarsē līdz 90°C temperatūrai.
2
Pievieno un iemaisa uzkarsētas sūkalas – šādi izveidosies biezpiens.
3
Biezpienu izsmeļ, caurdurī notecina, liek bļodā un pievieno tējkaroti sāls. Biezpienu saber īpašā siera maisā vai iesien marlē un pusstundu nospiež
4
No auduma iztīto sieru ierīvē ar sāli un pipariem un apkaltē uz koka dēlīša.
5
Liek sieru kūpinātavā uz restītēm un kūpina apmēram 2 stundas.
6
Pēc tam ļaut tam atdzist, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit