Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Trīsstūra formas siers ir īsts Lietuvas lepnums. Savdabīgumu sieram piešķir ne tikai tā īpašā forma, bet arī senais gatavošanas veids. Tā gatavošanai tiek izmantots pasterizēts govs piens un sūkalas. Siera masu ar rokām saliek īpaši šim nolūkam darinātos trīsstūrveida siera maisiņos, nospiež, tad iztin un apžāvē uz koka dēlīša. Pēdējā šī izstrādājuma pietura – kūpinātava, no kurienes siers iznāk garšīgi smaržojošs un skaisti "nosauļojies".

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

360Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 lpiens2 lsūkalas sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Pienu uzkarsē līdz 90°C temperatūrai.

2

Pievieno un iemaisa uzkarsētas sūkalas – šādi izveidosies biezpiens.

3

Biezpienu izsmeļ, caurdurī notecina, liek bļodā un pievieno tējkaroti sāls. Biezpienu saber īpašā siera maisā vai iesien marlē un pusstundu nospiež

4

No auduma iztīto sieru ierīvē ar sāli un pipariem un apkaltē uz koka dēlīša.

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
5

Liek sieru kūpinātavā uz restītēm un kūpina apmēram 2 stundas.

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
6

Pēc tam ļaut tam atdzist, griež šķēlēs un pasniedz.

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!