Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
450 grupjmaize25 graugs200 gcukurs pēc garšasrozīnes3 lūdens
Pagatavošana
1
Sagriež melno maizi riciņās un uz 10 minūtēm liek iepriekš līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, lai maize viegli apdegtu.
2
Maizi noņem no plāts, liek traukā, pievieno rozīnes.
3
Visu pārlej ar vārītu, bet nedaudz atdzesētu ūdeni (ieteicamā temperatūra – aptuveni 50 grādi pēc Celsija skalas) un iemaisa ar cukuru sajauktu raugu.
4
Dzērienu atstāj istabas temperatūrā rūgt.
5
Pēc diennakts nokāš un liek ledusskapī, lai apstādinātu kvasa rūgšanas procesu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit