Foto: Privātais arhīvs
Biezpiena plācenīšiem ir neskaitāmi daudz recepšu variāciju, jo katram cepējam ir savi pārbaudīti knifiņi. Šoreiz savējos atklāj šefpavārs Ingmars Ladigs sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Rožmalas".
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gvājpiena biezpiens4 olu dzeltenumi50 gsviests4 ĒKmilti (+veidošanai)4 ĒKcukurs100 mlaugu eļļa cepšanai zemeņu mērce pasniegšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu, olu dzeltenumus un sviestu liek virtuves kombainā un sakuļ viendabīgā masā.

2

Pievieno cukuru un miltus. Biezpiena masu liek ledusskapī uz 2 stundām, lai masa sabiezē.

3

Uz veidojamā dēļa uzber nedaudz miltu un no biezpiena masas veido garenas formas "desu", ko sagriež vienādos gabaliņos un ar nazi vai dakšu saplacina smukos, apaļīgos plācenīšos.

4

Plācenīšus liek pannā, kur iepriekš ielieta un uzkarsēta augu eļļa (šefpavārs iesaka izvēlēties vīnogu kauliņu eļļu). Vidēja karstuma apcep tos zeltainus no abām pusēm.

5

Plācenīšus pasniedz ar atvēsinātu skābo krējumu vai svaigu zemeņu mērci (recepti atradīsi te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!