Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Mīkstu margarīnu liek bļodā, pievieno sāli, cukuru un sakuļ gaišā, gaisīgā masā.
Pievieno un iemaisa krējumu. Pieber 2,5 glāzes miltu, cepamo pulveri un ar rokām samīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un ir viegli veidojama. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.
Saveļ mīklu bumbā, liek ledusskapī.
Gatavo pildījumu. Katliņā izkausē sviestu, piemaisa miltus, pieber cukuru un iekuļ olu, visu laiku cītīgi maisot ar putojamo slotiņu.
Pielej saldo krējumu, karsē uz nelielas liesmas un maisa, līdz iegūta spīdīga krēma masa. Pieliek un iemaisa kanēli, norīvēto citrona miziņu un gabaliņos sagrieztus rabarberus, noņem katliņu no plīts.
Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem.
Mīklu izņem no ledusskapja, savirpina garenā "desā", ar asu nazi sagriež gabaliņos.
Mīklu klāj kēksu veidnes formiņās, ar pirkstiem izplacinot un veidojot maliņas uz augšu.
Iekšā lej rabarberu krēmu. Liek krāsnī uz 10-12 minūtēm ventilatora režīmā.
Izņem no krāsns, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Kēksiņus atdzesē, izņem no formiņām un pasniedz.
Lai labi garšo!