Foto: Privātais arhīvs
Gatavojoties svētkiem, darbs dzen darbu, tādēļ nereti gadās attapties, ka cienasta sarūpēšanai atlicis pavisam maz laika. Ja vairs nav laika rauga mīklas raudzēšanai, vēl viss nav zaudēts – izmantojot saldētu kārtaino mīklu, varēsi pavisam aši izcept gardus pīrādziņus ar sātīgu pildījumu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Everita Strazdiņa.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 iepakojums saldētas kārtainās bezrauga mīklas pēc garšasdesa pēc garšassiers (labi kūstošs) tomātu mērce majonēze marinēti gurķīši ola

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Sieru sarīvē. Desu un marinētos gurķus sagriež šķēlēs. Kečupu sajauc ar majonēzi pēc garšas.

Foto: Privātais arhīvs
3

Atlaidinātu mīklu izrullē, sagriež vienāda izmēra kvadrātos, liek uz plāts.

4

Katra kvadrāta viducī ieklāj kečupa-majonēzes mērci, tad liek desas šķēles, marinētos gurķus, visu pārkaisot ar rīvētu sieru.

Foto: Privātais arhīvs
5

Divas pretējās mīklas malas pārloka pāri pildījumam, un sastiprina, pārziežot ar sakultu olu. Ja vēlas, pārkaisa ar garšaugiem vai sēkliņām.

6

Cep aptuveni 20–25 minūtes, līdz pīrādziņi ir skaisti zeltaini un siers izkusis.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!