Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, veidnes malas ietauko.
Gatavo biskvītu. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ gaišā, gaisīgā masā.
Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao un tad pa porcijām iecilā un iemaisa olu masā.
Mīklu lej veidnē un cep 30 minūtes.
Biskvītu atdzesē un sagriež trīs daļās.
Gatavo cukura sīrupu biskvīta ripu piesūcināšanai. Cukuru un ūdeni liek katliņā un karsē, līdz cukurs izkusis. Tad atdzesē un iemaisa ķiršu liķieri pēc garšas.
Gatavo putukrējumu. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās, iecilā un iemaisa pūdercukuru.
Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Iemaisa cieti, karsē vēl minūti, tad noņem no plīts un atdzesē.
Piesūcina pirmo biskvīta ripu ar sīrupu, uzklāj putukrējumu un liek virsū ķiršus bez šķidruma.
Liek virsū otro biskvīta ripu, samitrina to ar sīrupu, pārziež ar putukrējumu, liek virsū atlikušos ķiršus.
Liek virsū trešo biskvīta ripu, samitrina ar sīrupu.
Visu torti pārziež ar putukrējumu, liek ledusskapī uz stundiņu. Pa to laiku sarīvē šokolādi dekorēšanai.
Dekorē torti ar šokolādes skaidiņām un svaigiem ķiršiem.
Lai labo garšo!