Foto: Veronika Ļevša

Kad laikapstākļi nelutina, jāsilda panna un jāpalutina sevi ar ko garšīgu! Karsti plācenīši ar sulīgu maltās gaļas pildījumu īpaši labi garšos, iemērcēti vēsā skābajā krējumā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

skābs krējums pasniegšanai eļļa cepšanai MĪKLAI:400 mlkefīrs2 ĒKcukurs0.5 TKsāls1 TKsoda1 ĒKeļļa400 gmilti PILDĪJUMAM:300 gmaltā gaļa sīpols, sarīvēts2 ķiploka daiviņas, smalki sarīvētas pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšaszaļumi, sakapāti2 ĒKkrējums

Pagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas ber bļodā un samaisa, līdz iegūta viendabīga, lipīga mīkla.

2

Vienā rokā iekaisa nedaudz miltu, ar ēdamkaroti liek virsū mīklas pikuci. Ar otru roku saplacina mīklu.

3

Vidū liek aptuveni tējkaroti pildījuma, tad pārloka pāri mīklu, aizpiež maliņas un saplacina, veidojot plācenīša formu.

4

Liek plācenīšus pannā uzkarsētā eļļā un apcep zeltainus no abām pusēm.

5

Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!