Foto: Shutterstock
Ja gadījies salasīt vien pāris saujas gaileņu un mērcei ir "par īsu", pagatavo šīs gardās maizītes, apcepot sēnes sviestā un papildinot ar kraukšķīgām bekona šķēlēm, kausēto sieru un timiānu.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

graudu maizes vai saldskābmaizes šķēles bekona šķēles kausētais siers3 saujasgailenes2.5 ĒKeļļa1 ĒKsviests pēc garšassāls un malti melnie pipari3 svaiga timiāna zariņi1 TKcitronu sula

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200-205 grādiem, liec cepties bekona šķēles, sekojot šīs receptes norādījumiem.

2

Kamēr bekons cepas, pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu.

3

Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, timiāna zariņus un uz mērenas liesmas sautē, līdz sviests izkusis.

4

Uz sakarsētas, sausas pannas viegli apgrauzdē maizītes .

5

Uz maizītēm ziež kausēto sieru, liek virsū apceptās gailenes, pārkaisa ar timiāna lapiņām un bauda, kamēr vēl siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!