Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Čabatu gareniski pārgriež uz pusēm, ar nazi izgriež vai ar pirkstiem izplucina mīkstumu (to var apgrauzdēt krāsnī, pagatavojot grauzdiņus, ko pievieno biezzupām, vai rīvmaizi panēšanai).
Pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu.
Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, kapātus pētersīļus un karsē, līdz sviests izkusis. Gailenes izņem no pannas, liek bļodā.
Pannā liek sasmalcināto bekonu un karsē. Kad tas kļuvis caurspīdīgs, lej pannā sakultas olas un apmaisot karsē 30 sekundes, tad noņem pannu no plīts, ber pannas saturu bļodā pie sēnēm un uzmanīgi apmaisa.
Pilda sagatavoto masu maizes "laiviņās", pārkaisa ar sieru un liek krāsnī uz 10-12 minūtēm, līdz siers izkusis.
Pārkaisa ar zaļumiem, griež šķēlēs un pasniedz ar viegliem dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!