Foto: Publicitātes foto
Rasols ne vienmēr ir bijis smalkos gabaliņos sakapāts un sajaukts ar majonēzi - pirmsākumos rasola jeb Olivjē salātu sastāvdaļas tika eleganti izkārtotas traukā, majonēzi pasniedzot kā piedevu. Iedvesmojoties no klasikas, savu versiju par rasola tēmu piedāvā pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar "Mežpils alus".
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gjaunie kartupeļi300 gjaunie burkāniņi150 gizcepts šašliks100 gsvaigi zaļie zirnīši100 gmarinēti gurķi150 gmajonēze bunte sīpolloku

Pagatavošana

1

Novāra veselus jaunos kartupeļus un mazos burkānus. Galvenais ir nepārvārīt! Dārzeņus vajag atstāt vēl nedaudz cietus.

2

Kad tie novārīti, pārgriež kartupeļus un burkānus uz pusēm un liek viegli apbrūnināt oglēs vai uz grila.

3

Pa to laiku jau izcepto šašliku (te var veiksmīgi izmanto no maltītes pāri palikušos šašlika gabaliņi) sagriež uz pusēm.

4

Noloba zirņus, sagriež lociņus un marinētos gurķus.

5

Šī recepte prasa rasolu nemaisīt, bet visas sastāvdaļas skaisti izkārtot bļodā, vidū liekot pāris karotes majonēzes, lai ēdot garšas kontrastē un ir jūtama katra sastāvdaļa atsevišķi, bet tajā pašā laikā majonēze tās visas apvieno.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!