paprika burkāni konservēšana
Foto: Shutterstock
Šie pikantie, garšām bagātie armēņu salāti garšos pat tiem, kas ar burkāniem ir uz "jūs".
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgburkāni400 gsīpoli500 gpaprika (sarakanā un zaļā)1 ķiploka galviņa1.5 čili pipari200 gtomātu pasta250 mlūdens1.5 ĒKsāls bunte zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)100 mletiķis

Pagatavošana

1

Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.

2

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.

3

Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.

4

Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!