10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgburkāni400 gsīpoli500 gpaprika (sarakanā un zaļā)1 ķiploka galviņa1.5 čili pipari200 gtomātu pasta250 mlūdens1.5 ĒKsāls bunte zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)100 mletiķis
Pagatavošana
1
Dārzeņus nomazgā. Burkānus nomizo, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku un burkānus kubiņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Čili sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus un sīpolus, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi – aptuveni 15–20 minūtes.
3
Pievieno papriku, čili un karsē vēl 5–7 minūtes. Liek klāt tomātu pastu, ķiplokus un maisot karsē 1–2 minūtes. Tad lej klāt ūdeni, pievieno sāli un sautē 5–7 minūtes.
4
Iemaisa zaļumus un etiķi, karstu masu pilda tīrās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, atdzesē un uzglabā ledusskapī.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit