9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgbietes1.5 kgkabači1 kgsīpoli2 ķiploka galviņas1 bunte pētersīļu un kinzas1 glāzecukurs1 glāzeetiķis (9%)1 glāzeeļļa3 ĒKsāls
Pagatavošana
1
Bietes novāra 20 minūtes, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
2
Kabačus ar visu mizu sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un smalki sarīvē. Sīpolus nomizo un sablendē biezeņa konsistencē. Pētersīļus un kinzu sakapā.
3
Kabačus, bietes, sīpolus un ķiplokus liek katlā, pievieno zaļumus, sāli, eļļu un cukuru. Visu samaisa un atstāj ievilkties uz pāris stundām.
4
Liek katlu uz plīts un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Iemaisa etiķi, noņem no plīts, karstu masu pilda tīrās burkās un nekavējoties aizvāko.
5
Sasedz, atdzesē līdz istabas temperatūrai un nes uz pieliekamo.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit