bietes konservēšana
Foto: Shutterstock
Šie salāti ir tik gardi, ka var netīšām "noēsties", pirms paspēsi tos aiznest līdz pieliekamajam.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgbietes1.5 kgkabači1 kgsīpoli2 ķiploka galviņas1 bunte pētersīļu un kinzas1 glāzecukurs1 glāzeetiķis (9%)1 glāzeeļļa3 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Bietes novāra 20 minūtes, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

2

Kabačus ar visu mizu sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un smalki sarīvē. Sīpolus nomizo un sablendē biezeņa konsistencē. Pētersīļus un kinzu sakapā.

3

Kabačus, bietes, sīpolus un ķiplokus liek katlā, pievieno zaļumus, sāli, eļļu un cukuru. Visu samaisa un atstāj ievilkties uz pāris stundām.

4

Liek katlu uz plīts un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Iemaisa etiķi, noņem no plīts, karstu masu pilda tīrās burkās un nekavējoties aizvāko.

5

Sasedz, atdzesē līdz istabas temperatūrai un nes uz pieliekamo.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!