No šī produktu daudzuma sanāk 7 burciņas (0.7 l) salātu
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 kgtomāti2 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgpaprika300 mleļļa100 mletiķis2 ĒKsāls (ar kaudzīti)1.5 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelītēs. Burkānus nomizo, sagriež plānos salmiņos vai saēvelē, izmantojot dārzeņu mandolīnu. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Tomātus sagriež mazākos gabaliņos vai sablendē viendabīgā masā (vāroties tie tāpat izšķīdīs).
2
Liek katlā sakarsētā eļļā tomātus, burkānus, papriku un apmaisot karsē.
3
Kad masa sāk burbuļot, to apmaisot vāra 15 minūtes - burkāniem jābūt vēl pastingriem.
4
Pievieno sīpolus, sāli un cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.
5
Pievieno etiķi, iemaisa, noņem katlu no plīts, liek salātus tīrās burciņās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit