Veronika Ļevša

Kārdinoša šokolādes kūka bez cepšanas – ar grauzdētiem riekstiem, zefīriem un sāļajiem kliņģerīšiem. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sastāvdaļas norādītas 18 cm diametra kūkas veidnei.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gtumšā šokolāde100 gpiena šokolāde50 gsviests zefīrs pēc garšasgrauzdēti zemesrieksti vai citi grauzdēti rieksti pēc garšassāļie kliņģerīši vai brokastu pārslas grauzdētas auzu pārslas dekoram

Pagatavošana

1

Melno šokolādi un pusi sviesta liek bļodā un izkausē karsta ūdens peldē.

2

Sāļos kliņģerus sadrupina palielos gabalos, pievieno kausētajai šokolādei un apmaisa. Masu klāj kūkas veidnē un nolīdzina ar karotes gludo pusi. Virsū liek plānās plāksnītēs sagrieztu zefīru. Liek veidni ledusskapī.

3

Piena šokolādi ar atlikušo sviestu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno riekstus, visu labi samaisa un liek virs zefīra kārtas.

4

Liek veidni ledusskapī vismaz uz vienu stundu.

5

Kūku dekorē ar grauzdētām auzu pārslām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!