Produktu daudzums paredzēts 3 trīslitru burkām.
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
6 kgtomāti6 diļļu kāti ar ziediem6 mārrutka lapas3 ķiploka galviņas, nomizotas, sagrieztas uz pusēm3 sīpoli, nomizoti un sagriezti gredzenos3 paprikas, sagrieztas daivās pēc garšaspētersīļu zaļumi UZ VIENU BURKU:30 melnie graudu pipari10 smaržīgie pipari3 lauru lapas2 ĒKsāls (ar kaudzīti)4 ĒKcukurs3 ĒKetiķis (9%)
Pagatavošana
1
Katru tomātu augšā un apakšā iebaksta ar koka irbulīti, lai tie neplīstu. Liek tomātus burkās pamīšus ar garšaugiem un garšvielām, izņemot sāli, cukuru un etiķi.
2
Katlā uzvāra ūdeni, verdošu lej burkās, līdz tās ir pilnas, un atstāj uz 15 minūtēm, uzliekot vāciņus, bet tos neaizskrūvējot.
3
Ūdeni nolej atpakaļ katlā (pievieno papildus 50 ml ūdens, lai marinādes nepietrūktu), liek klāt sāli, cukuru un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz marināde ir verdoša. Pievieno etiķi, iemaisa un noceļ katlu no plīts.
4
Lej verdošo marinādi burkās, aizskrūvē vāciņus, apgriež ar vākiem uz leju, burkas sasedz un pilnībā atdzesē.
5
Var uzglabāt istabas temperatūrā.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit