Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Ja tev garšo šokolāde un avenes, tad noteikti pagatavo šo sulīgo brauniju! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

No receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk 16 gabaliņi.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

175 gsviests3 ĒKkakao200 gsmalkais cukurs2 olas125 gmilti KRĒMSIERA KĀRTAI:400 gkrēmsiers2 ĒKsmalkais cukurs2 ĒKpašbriestošie milti (self-rising)1 ola0.5 TKvaniļas ekstrakts100 gavenes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. Sagatavo veidni 24x24 cm. Ietauko to ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.

2

Nelielā katliņā izkausē sviestu un tajā pievieno kakao un cukuru, kārtīgi samaisa.

3

Olas sakuļ nedaudz ar dakšiņu un iemaisa sviesta masā. Pievieno miltus un samaisa ar lāpstiņu vai koka karoti. Braunija mīklu liek veidnē.

4

Lielā traukā liek krēmsieru, cukuru, miltus, vaniļas ekstraktu un olas. Izmantojot mikseri vai stieples putotāju, saputo 2-3 minūtes. Iegūto masu lej pāri braunija mīklai tā, lai tā nepārtek pāri malām. Dekorē ar avenēm un liek cepties 40-50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

5

Izņem no krāsns, atdzesē brauniju, neizņemot no veidnes.

6

Atdzisušu izņem no veidnes, sagriež gabaliņos un pasniedz pie tējas vai kafijas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!