Foto: Privātais arhīvs
"Šī biezpienmaize mūsmājās ir ļoti iecienīta. Vēl garšīgāka tā ir nākošajā dienā pēc cepšanas, bet tik ilgi gan tā reti kad nostāv," - tā receptes autore, mūsu lasītāja Laura Janušauska.

Pirms ķeries pie gatavošanas, ielāgo – biezpienmaizei izmanto lielu cepešplāti, vismaz 35x25 cm. Ideālā variantā izmanto dziļo cepeškrāsns plāti, kurā ieklāts cepampapīrs. Biezpiena masai jābūt plānā kārtiņā, un nevajag baidīties, ka pagatavotā masa ir pašķidra.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAS PAMATNEI:200 gmilti50 gcukurs100 gsviests1 ola BIEZPIENA MASAI:5 olas100 gcukurs1 ĒKmilti500 gbiezpiens100 grozīnes250 mlpiens125 gsviests šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Gatavo smilšu mīklas pamatni. Uz galda sajauc miltus ar cukuru, vidū veido bedrīti, tajā liek saplucinātu sviestu un iesit olu.

Foto: Privātais arhīvs
2

Ātri samīca, saveļ mīklu bumbā, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pa to laiku gatavo biezpiena masu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

4

Uz plīts katliņā liek karsēties pienu un sviestu, ik pa laikam apmaisot, līdz piens ir karsts un sviests izkusis.

5

Dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā masā. Iemaisa miltus, biezpienu (ja vēlas, lai tas ir viendabīgs, iepriekš iztrin caur sietu), pievieno rozīnes, pielej karsto pienu ar sviestu un samaisa.

6

Sakuļ olu baltumus ar šķipsnu sāls stingrās putās, iecilā biezpiena masā.

7

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

8

Izņem mīklu no ledusskapja, plāni izrullē - to vieglāk būs darīt, liekot mīklu starp divām cepamā papīra loksnēm - un ieliek veidnē ar visu cepamo papīru apakšā, noņemot tikai augšējo. Maliņas uz augšu neveido!

Foto: Privātais arhīvs
9

Virsū lej biezpiena masu un izlīdzina.

Foto: Privātais arhīvs
10

Liek krāsnī uz aptuveni 50 minūtēm, līdz biezpienmaize ieguvusi zeltainu brūnumu.

Foto: Privātais arhīvs
11

Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!