Pirms gatavošanas sarūpē pārtikas šķēres, kēksu veidni ar 12 padziļinājumiem un pārtikas otu vai izsmidzināmo eļļu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā liek ābolu biezeni (var izmantot arī ābolu ievārījumu), pievieno rozīnes, sasmalcinātus riekstus, kanēli un samaisa.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ieziež kēksu veidnes padziļinājumus ar eļļu vai sviestu.
Izklāj filo mīklas loksnes uz darba virsmas un, izmantojot virtuves šķēres, sagriež 48 vienāda lieluma kvadrātos. Lai mīkla neapkalstu, pārklāj kvadrātus ar dvieli.
Paņem vienu mīklas kvadrātu, ar otiņu pārziež ar eļļu (eļļas vietā var izmantot kausētu sviestu vai, ērtības labad, izmantot izsmidzināmo eļļu), liek virsū nākamo kvadrātu, pārziež ar eļļu, tad liek virsū pēdējo mīklas kvadrātu.
Izveidoto sagatavi liek vienā kēksu veidnes padziļinājumā un ar pirkstiem iekārto, lai vidū izveidojas padziļinājums.
Pēc tāda paša principa veido pārējās sagataves, līdz visi 12 kēksu veidnes padziļinājumi ir piepildīti. Katrā mīklas padziļinājuma viducī liek ēdamakroti sagatavotā pildījuma.
Pāri pildījumam pa kārtai uz iekšu aizloka visu mīklas kvadrātu stūrus.
Pārber ar cukuru, liek krāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina.
Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē veidnē, tad izņem un ēd tāpat vai pasniedz ar saldējuma bumbu.
Lai labi garšo!