Veronika Ļevša

Ābolu laika kāruma recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas125 gcukurs75 gmilti, izsijāti pēc garšasvaniļas cukurs2 lieli āboli100 mlābolu biezenis vai ievārījums2 saujasrieksti1 ĒKcukurs pēc garšaskanēlis pēc garšasrozīnes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Gatavo biskvītu. Olas un cukuru, vaniļas cukuru ar mikseri puto, līdz masa dubultojas un paliek gaiša. Pievieno miltus un prātīgi iecilā iekšā.

3

Liek mīklu uz cepamās plāts, un ar karotes palīdzību izlīdzina vienmērīgi. Cep aptuveni 20 minūtes.

4

Kad biskvīts ir gatavs, to nedaudz atdzesē, izceļ no plāts, uzmanīgi atdala no cepamā papīra un ierullē dvielī, veidojot ruletes formu. Ļauj atdzist.

5

Pa to laiku gatavo pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un izgriež serdi. Sagriež mazos kubiņos, Liek katliņā ar cukuru, rozīnēm un kanēli. Visu maisot vāra 5 minūtes, tad noņem no plīts un atdzesē.

6

Riekstus sasmalcina un apgrauzdē sausā pannā bez taukvielām.

7

Uzmanīgi atrullē biskvītu, pārziež ar ābolu ievārījumu, pārkaisa ar kanēli, tad pārziež ar sagatavoto ābolu masu, pārber ar grauzdētajiem riekstiem.

8

Prātīgi rullē ciet un notur ledusskapī vismaz stundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!