"Gardi salāti ziemas krājumiem. Pateicoties pievienotajiem ķiplokiem un čili pipariem, tie ir gana asi, tādēļ arī tikuši pie skanīgā nosaukuma," – tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Inga Bardina.
No receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk desmit 0,5 l burciņas salātu.
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 kgkabači150 gķiploki čili pipari paprika1 glāzecukurs2 ĒKsāls1 glāzeeļļa1 ltomātu mērce1 glāzeetiķis (9%)
Pagatavošana
1
Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Ķiplokus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Čili piparus sīki sakapā. Paprikai izņem sēklotni, sagriež kubiņos.
2
Visus sagatavotos dārzeņus, izņemot kabačus, liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra. Kad masa sāk burbuļot, vāra 5 minūtes, tad pievieno un iemaisa kabačus, turpina vārīt 20 minūtes.
3
Karstu masu lej tīrās burkās, tās aizvāko un atdzesē.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemVārīšanaKonservēšanaCukursEtiķisEļļaKabačiPaprikaTomātu mērceČiliĶiplokiSalāti ziemaividējiIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit