Foto: Privātais ahīvs

"Gardi salāti ziemas krājumiem. Pateicoties pievienotajiem ķiplokiem un čili pipariem, tie ir gana asi, tādēļ arī tikuši pie skanīgā nosaukuma," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Inga Bardina.

No receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk desmit 0,5 l burciņas salātu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgkabači150 gķiploki čili pipari paprika1 glāzecukurs2 ĒKsāls1 glāzeeļļa1 ltomātu mērce1 glāzeetiķis (9%)

Pagatavošana

1

Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Ķiplokus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Čili piparus sīki sakapā. Paprikai izņem sēklotni, sagriež kubiņos.

2

Visus sagatavotos dārzeņus, izņemot kabačus, liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra. Kad masa sāk burbuļot, vāra 5 minūtes, tad pievieno un iemaisa kabačus, turpina vārīt 20 minūtes.

3

Karstu masu lej tīrās burkās, tās aizvāko un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!