Grēcīgi gardu un pavisam vienkārši pagatavojamu ābolu pīrāga recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas formai.
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 lieli āboli250 gmilti150 gcukurs100 gmīksts sviests1 ĒKmedus75 mlpiens šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris pēc garšaskanēlis1 saujavalriekstu kodoli
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj formu ar cepamo papīru, ieziež to ar eļļu.
2
Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc kopā. Pēc tam pievieno sviestu, pienu un medu. Visu labi samaisa.
3
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež vidēja lieluma gabalos. Pārkaisa ar kanēli.
4
Pusi mīklas lej formā, tad uzbēr ābolus un vidēji smalki sakapātus riekstus, lej pāri atlikušo mīklu.
5
Cep 30 - 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit