Veronika Ļevša

Grēcīgi gardu un pavisam vienkārši pagatavojamu ābolu pīrāga recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas formai.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 lieli āboli250 gmilti150 gcukurs100 gmīksts sviests1 ĒKmedus75 mlpiens šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris pēc garšaskanēlis1 saujavalriekstu kodoli

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj formu ar cepamo papīru, ieziež to ar eļļu.

2

Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc kopā. Pēc tam pievieno sviestu, pienu un medu. Visu labi samaisa.

3

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež vidēja lieluma gabalos. Pārkaisa ar kanēli.

4

Pusi mīklas lej formā, tad uzbēr ābolus un vidēji smalki sakapātus riekstus, lej pāri atlikušo mīklu.

5

Cep 30 - 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!