Gardais ābolu pīrāgs ar valriekstiem, medu un kanēli

Grēcīgi gardu un pavisam vienkārši pagatavojamu ābolu pīrāga recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas formai.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 lieli āboli250 gmilti150 gcukurs100 gmīksts sviests1 ĒKmedus75 mlpiens šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris pēc garšaskanēlis1 saujavalriekstu kodoli

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj formu ar cepamo papīru, ieziež to ar eļļu.

2

Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc kopā. Pēc tam pievieno sviestu, pienu un medu. Visu labi samaisa.

3

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež vidēja lieluma gabalos. Pārkaisa ar kanēli.

4

Pusi mīklas lej formā, tad uzbēr ābolus un vidēji smalki sakapātus riekstus, lej pāri atlikušo mīklu.

5

Cep 30 - 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!