Foto: Publicitātes foto
Kebabs Latvijas virtuvē ir salīdzinoši nesen, taču strauji iekarojis mūsu simpātijas. Kebabu gan parasti baudām, apmeklējot kādu ātrās ēdināšanas iestādi un tikai retais izmēģinājis to pagatavot mājās, jo šķiet – laba kebaba pagatavošanai nepieciešams iemaņas un speciālas ierīces gaļas grilēšanai, tomēr tā nebūt nav – gardu kebabu var pagatavot arī mājās cepeškrāsnī. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
360Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gatkauloti vistas šķiņķi bez ādas120 gkefīrs vai paniņas1 ķiploka daiviņa1 TKmalts koriandrs1 TKmalts kumins1 TKKajēnas pipari1 TKķiploku pulveris1 ĒKcitronu sula2 ĒKtomātu pasta4 pilngraudu lavaši SALĀTIEM:0.5 gab.kāpostgalviņa1 gab.liels tomāts1 gab.sarkanais sīpols MĒRCEI:100 ggrieķu jogurts100 gskābais krējums1 TKsinepes2 spiedē saspiestas ķiploku daiviņas1 saujasmalki sakapāti pētersīļi1 ĒKcitronu sula pēc garšassāls, melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo marinādi vistas gaļai - sajauc kefīru vai paniņas ar visām garšvielām, citronu sulu un tomātu pastu.

2

Vistas šķiņķus pārgriež gareniski uz pusēm un liek marinādē.

3

Atstāj iemarinēties ledusskapī vismaz uz 5 stundām, labāk, uz diennakti.

4

Vistas gaļu caurdur ar diviem gariem metāla vai koka iesmiņiem, sakārtojot un sapresējot gaļu tā, lai veidojas kebabam līdzīgs izskats.

5

Iesmiņu galus liek uz karstumizturīgas dziļas formas tā, lai vistas gaļa brīvi karātos starp diviem iesmiņiem, bet šķidrums, kas izdalās cepšanas laikā, tecētu cepamajā formā.

6

Vistu 50 minūtes cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

7

Kad gaļa gatava, to sagriež strēmelītēs.

8

Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.

9

Sagriež sīpolus un tomātus, smalki sakapā kāpostu un sajauc visus dārzeņus kopā ar 3/4 mērces.

10

Uz sausas pannas uzsilda lavašus no abām pusēm.

11

Uz silta lavaša liek vistas gaļu un salātus. Pievieno masai vēl nedaudz mērces.

12

Sarullē kebabus un pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!