Foto: Privātais arhīvs
Ātri pagatavojami paprikas salāti bez pasterizēšanas un liekām pūlēm. Pārbaudītu recepti ziemas krājumu papildināšanai iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgpaprika3 ķiploka galviņas1 bunte diļļu250 mleļļa250 mletiķis1 glāzecukurs3 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelītēs. Ķiplokus nomizo, izpiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā.

2

Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā papriku, ķiplokus, dilles un apmaisa.

3

Pievieno cukuru, sāli, etiķi, apmaisa un sautē.

4

Kad masa sāk burbuļot, turpina karsēt 5 minūtes, tad karstu liek iepriekš izplaucētās burkās, aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem, apgriež burkas ar vāciņiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!