Foto: Privātais arhīvs
Ātri pagatavojami paprikas un tomātu salāti bez pasterizēšanas un liekām pūlēm. Pārbaudītu recepti ziemas krājumu papildināšanai iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgpaprika1 kgtomāti1 glāzecukurs1 glāzeetiķis (9%)1 glāzeeļļa3 ĒKsāls1 ltomātu mērce

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelītēs. Tomātus sagriež gabaliņos.

2

Katlā uzkarsē eļļu. Ber iekšā papriku un tomātus, apmaisa.

3

Pievieno tomātu mērci, etiķi, sāli un cukuru. Visu apmaisa un sautē.

4

Kad masa sāk burbuļot, turpina karsēt 10 minūtes, tad karstu liek iepriekš izplaucētās burkās, aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem, apgriež burkas ar vāciņiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!