Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Veidni (24 cm diametrā) izsmērē ar sviestu un ieklāj veidnes apakšā cepamo papīru.
Ābolus nomizo, sarīvē skaidiņās, apkaisa ar kardamonu, pārslaka ar citronu sulu, apmaisa un sadala trīs daļās.
Bļodā ieber mannu, cukuru, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu kārtīgi izmaisa.
Sauso mīklas maisījumu sadala vienādās daļās, saberot četrās glāzēs.
Veido kūku. Ieber veidnē glāzi sausā maisījuma, ar karoti izlīdzina. Uzber vienu daļu sarīvēto ābolu, izlīdzina. Tad ber otru kārtu sausā maisījuma un izlīdzina, liek ābolus ... tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.
Pa to laiku, kamēr formē kūku, katliņā uzvāra pienu ar sviestu. Karsto pienu uzlej virsū saformētajai kūkai un ar dakšiņu sabaksta kūku visā biezumā, lai piens sasūcas.
Liek kūku cepties 50 minūtes. Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz gardēžiem.
Lai labi garšo!