Foto: Privātais ahīvs
"Kur vēl vienkāršāku recepti! Grūtākais ir samizot ābolus un tos sarīvēt. Kūka ir sulīga, bezgala garšīga un tās vienmēr ir par maz. Recepti pilnveidoju, lai kūkai ir umami garša – zinātniski pierādīta piektā garša, kas rada debešķīgu sāta sajūtu pēcgaršā. Tautas valodā varētu teikt, ka šī ābolkūka ir ļoti ņammīga!" tā recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

15 vidēji lieli āboli0.33 TKkardamons3 ĒKcukurs2 ĒKcitronu sula sviests veidnes ieziešanai MĪKLAS MAISĪJUMAM:1 glāzemanna1 glāzecukurs1 glāzemilti1.5 TKcepamais pulveris pēc garšasvaniļas cukurs PĀRLIEŠANAI:1 glāzepiens1 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Veidni (24 cm diametrā) izsmērē ar sviestu un ieklāj veidnes apakšā cepamo papīru.

2

Ābolus nomizo, sarīvē skaidiņās, apkaisa ar kardamonu, pārslaka ar citronu sulu, apmaisa un sadala trīs daļās.

3

Bļodā ieber mannu, cukuru, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu kārtīgi izmaisa.

4

Sauso mīklas maisījumu sadala vienādās daļās, saberot četrās glāzēs.

5

Veido kūku. Ieber veidnē glāzi sausā maisījuma, ar karoti izlīdzina. Uzber vienu daļu sarīvēto ābolu, izlīdzina. Tad ber otru kārtu sausā maisījuma un izlīdzina, liek ābolus ... tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

6

Pa to laiku, kamēr formē kūku, katliņā uzvāra pienu ar sviestu. Karsto pienu uzlej virsū saformētajai kūkai un ar dakšiņu sabaksta kūku visā biezumā, lai piens sasūcas.

7

Liek kūku cepties 50 minūtes. Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz gardēžiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!