Foto: Privātais arhīvs
"Ja mājas vīnogas vairs nevar noēst tāpat, tad taisām sīrupu!" padomu, kā saglabāt vīnogas ziemai, iesaka mūsu lasītāja Elīna Pētersone.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgvīnogas2 kgcukurs

Pagatavošana

1

Cik vīnogu, tik cukura. Vīnogas noloba no kātiņiem un katlā iekšā, visu apber ar cukuru un uz nakti atstāj ievilkties.

2

Nākamajā dienā visu apmaisa un karsē uz plīts. Uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem, noņem no plīts un atstāj līdz nākamajam rītam, kad atkal izkarsē līdz burbuļiem un atdzesē.

3

Vakarā uzsilda, caur sietu izberž ogas un sīrupu uzvāra. Kad uzvārīts – traukos iekšā! Smarža kolosāla un garša tāpat.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!