11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
60 mleļļa500 gbaklažāni, sagriezti ripās800 gtomāti, sagriezti gabaliņos3 sīpoli, nomizoti un sasmalcināti250 gpaprika, sagriezta kubiņos250 gburkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas50 gkinzas zaļumi, sasmalcināti30 gsvaigs baziliks, sasmalcināts1 čili pipars, sakapāts1 ĒKsāls
Pagatavošana
1
Baklažānus pārber ar sāli, apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm. Tad noskalo zem tekoša ūdens un ar rokām nospiež lieko ūdeni.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Kad tie ir caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes.
3
Liek klāt baklažānus un papriku un, ik pa laikam apmaisot, cep vēl 5 minūtes.
4
Liek klāt zaļumus, ķiplokus, tomātus, sāli, čili un apmaisa. Uzliek katlam vāku un uz nelielas liesmas sautē 25-30 minūtes.
5
Gatavus salātus karstus liek tīrās, ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, aizskrūvē ar tīriem, izplaucētiem vāciņiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.
Lai labi garšo!
Kaukāziešu nacionālā virtuveBaklažāniBaziliksBurkāniEļļaKinzaPaprikaTomātiČiliĶiplokiSalāti ziemaiSautēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit