Foto: Privātais arhīvs
"Atcerējos šodien jaunības dienu kūku – ātri un viegli pagatavojamu, un ļoti gardu. Šīs mīklas recepte mūsmājās ir iecienīta jau vismaz 30 gadus, un tajā tiek izmantota majonēze," tā recepti piesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2 olas1 glāzecukurs200 gsviests, izkausēts200 gmajonēze ar neitrālu garšu, piemēram "Spilvas" "Brokastu""4.5 glāzesmilti2 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno sviestu, majonēzi un iemaisa.

2

Ber klāt miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu viendabīgā mīklā. Sadala četrās daļās, saveļ bumbās, katru ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.

3

Sakarsē krasni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

4

DIvas mīklas bumbas klāj uz plāts un izlīdzina vienādā biezumā.

5

Devīgi pārziež ar ievārījumu. Labāk izmantot skābenu ievārījumu.

6

Virs ievārījuma, izmantojot sakņu rīvi, uzrīvē atlikušo mīklu (lai mīkla labāk rīvētos, mīklas bumbas var uz 15 minūtēm ielikt saldētavā).

7

Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm, līdz mīklas drumstalas ir zeltaini brūnas un visa māja kārdinoši smaržo.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!