Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti gardam un veselīgam mājās gatavotam desertam bez cukura.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo ķirbju biezeni (vislabāk no muskata vai riekstu ķirbja) – ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts, un pēc tam sablendē.
Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).
Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu (var pievienot karoti medus, bet tas nav īsti nepieciešams, jo ķirbis jau dos dabīgu saldumu).
Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu. Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.
Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.
Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.
Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Bauda!
Lai labi garšo!