ābolkūka
Foto: DELFI
Reizēm ražas laikā mēdzam pārcensties ar ievārījumu gatavošanu, kā rezultātā ik gadu paliek pāri kāda pērnā gada ievārījuma burciņa, kurai neviens negrib skarties klāt. Lai tā neietu postā – var uzcept elementāru kūku... ar āboliem, jo tagad dārzos to ir pa pilnam!

Šo kūku var gatavot arī bez āboliem. Tāpat to var ēst ne tikai aukstu, bet arī tikko kā izņemtu no cepeškrāsns, kad tai blakus uz šķīvīša uzlikta kārdinoša saldējuma bumba.

60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KŪKAI:1.5 glāzeievārījums (man bija ķiršu un laima ievārījums)1.5 glāzecukurs3 gab.olas1 glāzekrējums2 glāzesmilti1 TKdzeramā soda1 ĒKcitronu miziņa1 gab.ābols (liels)2 ĒKmilti1 TKvanilīna cukurs DEKORĒŠANAI: pūdercukurs

Pagatavošana

1

Bļodā ielej ievārījumu, pievieno sodu, rūpīgi samaisa un atstāj "paburbuļot".

2

Nomizo ābolu, sagriež to nelielos kubiņos.

3

Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vanilīna cukuru un puto ar mikseri tik ilgi, līdz masa ir dubultojusies apjomā. Masai pievieno rīvētu citrona miziņu.

4

Masā lej ievārījumu, kārtīgi saputo. Pievieno skābo krējumu un atkal saputo.

5

Pakāpeniski pievieno 2 glāzes miltu, visu atkal saputo.

6

Ābola kubiciņus ieliek bļodā, pievieno tiem 2 ēdamkarotes miltu, visu apmaisa, lai visi kubiciņi ir ar miltiem.

7

Ābolus ber iekšā mīklā, viegli iecilā masā.

8

Mīklu lej formā un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 45 līdz 55 minūtes.

9

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!