Foto: Privātais arhīvs
"Ēdu biezpien’ plācenīti, un ir smaidīgi man rīti!" skandējot jestru pantiņu, pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens200 g"Philadelphia" vai cits bezpiedevu krēmsiers3 olas3 ĒKskābs krējums3 ĒKmilti3 ĒKmanna3 ĒKcukurs šķipsnasāls eļļa cepšanai eļļa cepšanai1 citrons, izspiesta sula un norīvēta miziņa0.5 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.

Foto: Privātais arhīvs
2

Ar ūdenī samitrinātu ēdamkaroti masu liek miltos un apviļā, veidojot plācenīšu formu.

Foto: Privātais arhīvs
3

Plācenīšus atstatus vienu no otra liek pannā uzkarsētā eļļā un nesteidzīgi cep uz nelielas liesmas.

Foto: Privātais arhīvs
4

Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež un cep, līdz arī otra puse ir zeltaina.

Foto: Privātais arhīvs
5

Izņem plācenīšus no pannas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

Foto: Privātais arhīvs
6

Pasniedz siltus ar ievārījumu, medu, kļavu sīrupu vai skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!