Veronika Ļevša

"Skābā krējuma tortīte. Viņa pati uzprasījās. Tādām lietām nedrīkst teikt... nē," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:250 mlskābs krējums150 gcukurs2 olas1 TKsoda450 gmilti50 gnesaldināts kakao pulveris50 gnesaldināts kakao pulveris KRĒMAM:1 glāzeskābs krējums1 glāzecukurs

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Skābo krējumu, cukuru un olas kārtīgi sakuļ. Miltus un sodu izsijā, pievieno krējuma masai un iemaisa.

2

Sadala mīklu divās daļās, pusei pievieno kakao pulveri.

3

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Veidnes ietauko ar sviestu, vienā lej gaišo mīklu, otrā - tumšo.

4

Biskvītus cep 25-30 minūtes.

5

Pa to laiku gatavo krēmu, sakuļot sābo krējumu ar cukuru, liek ledusskapī. Ja vēlas, lai krēms ir stingrāks, var pievienot saldā krējuma stindzinātāju.

6

Kad biskvīti atdzisuši, tos katru sadala divās daļās.

7

Biskvītus liek pamīšus: tumšais, gaišais, starp tiem ieklāj krēmu. Ja vēlas, kādā kārtā var ieziest arī ābolu, plūmju, dzērveņu vai citu skābenu ievārījumu.

8

Tortes sānu malas un virspusi paŗziež ar skābā krējuma krēmu. Dekorē pēc ieskatiem.

9

Torti uz pāris stundām vai uz nakti liek ledusskapī, lai tā savelkas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!