Foto: Privātais arhīvs
Ātrā ābolkūka bez liekām sastāvdaļām, bez mīklas iejaukšanas un rullēšanas. Ābolus receptē var aizstāt ar dzērvenēm vai brūklenēm. Šī kūka garšos lieliski gan karsta, pasniegta ar saldējuma bumbu, gan arī atdzisusi. Recepti iesaka mūsu lasītāja Baiba Kalniņa.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra kūkas veidnei.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzemanna1 glāzecukurs1 glāzemilti1 glāzepiens1 ĒKsviests1 ĒKcepamais pulveris8 āboli

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru.

2

Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā un sadala četrās vienādās daļās, saberot glāzēs.

3

Ābolus sarīvē (var rīvēt arī ar visu miziņu), sadala trīs vienādās daļās.

4

Ber veidnē vienu daļu sausā maisījuma, pa virsu sarīvētos ābolus, tad atkal maisījumu, ābolus, tā turpinot, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

5

Pienu katliņā uzkarsē līdz pirmajam burbulītim, iemaisa sviestu. Kad sviests izkusis, uzmanīgi lej pienu veidnē, vietām caurdurot ar dakšiņu visas kūkas kārtas, lai piens iesūktos vienmērīgi.

6

Starp citu, uzkarsēto piena un sviesta maisījumu "slinkajā" variantā var aizstāt ar 150 gramiem auksta, sarīvētas sviesta, ko vienmērīgi pārklāj kūkai kā pēdējo kārtu. Šai metodei ir vēl viens bonuss – cepoties kūka iegūs zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.

7

Liek cepties 45-50 minūtes.

Kūkas gatavošanai var izmantot ne vien kviešu miltus, bet arī bezglutēna miltu maisījumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!