Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra kūkas veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru.
Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā un sadala četrās vienādās daļās, saberot glāzēs.
Ābolus sarīvē (var rīvēt arī ar visu miziņu), sadala trīs vienādās daļās.
Ber veidnē vienu daļu sausā maisījuma, pa virsu sarīvētos ābolus, tad atkal maisījumu, ābolus, tā turpinot, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.
Pienu katliņā uzkarsē līdz pirmajam burbulītim, iemaisa sviestu. Kad sviests izkusis, uzmanīgi lej pienu veidnē, vietām caurdurot ar dakšiņu visas kūkas kārtas, lai piens iesūktos vienmērīgi.
Starp citu, uzkarsēto piena un sviesta maisījumu "slinkajā" variantā var aizstāt ar 150 gramiem auksta, sarīvētas sviesta, ko vienmērīgi pārklāj kūkai kā pēdējo kārtu. Šai metodei ir vēl viens bonuss – cepoties kūka iegūs zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.
Liek cepties 45-50 minūtes.
Kūkas gatavošanai var izmantot ne vien kviešu miltus, bet arī bezglutēna miltu maisījumus.
Lai labi garšo!