vistas karijs
Foto: Shutterstock
Elementāra recepte vakariņām Indijas noskaņās - debešķīga garšu buķete bez liekām pūlēm.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ĒKeļļa cepšanai3 vistas filejas kinza pasniegšanai pēc garšassāls1 laims (norīvēta miziņa un izspiesta sula)1 bundža kokosriekstu piena KARIJA PASTAI:1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 ĒK"Santa Maria" vistas gaļas garšviela ar dzelteno kariju vai cits dzeltenā karija garšvielu maisījums1 TKcukurs vai medus

Pagatavošana

1

Gatavo karija pastu. Visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā. Ja vēlas, lai karijs ir ass, pievieno čili piparus vai citu "asinātāju" pēc garšas.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek masu pannā un maisot karsē 1-2 minūtes.

3

Lej klāt kokosriekstu pienu, pievieno laima miziņu, sulu, kā arī sāli pēc garšas un iemaisa.

4

Verdošajā mērcē liek gabaliņos sagrieztu vistas fileju un karsē zem vāka 10 minūtes. Mērces vēlamo biezumu var koriģēt, pievienojot verdošu ūdeni vai buljonu. Tas pēc saviem ieskatiem.

5

Pārkaisa ar koriandra zaļumiem, pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!