turku zirņi, konservēti turku zirņi, falafels
Foto: DELFI
Ja ledusskapī vai pieliekamajā ir konservēti turku zirņi, tad no tiem var pagatavot dažādus ēdienus – gan saldus, gan arī sāļus. Šoreiz izvēle krita par labu sāļajiem turku zirņu plācenīšiem, kuru pagatavošana ir gaužām vienkārša.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

480 gturku zirņi (konservēti, šķidrums noliets)1 olas4 ĒKpilngraudu milti pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Zirņiem nolej šķidrumu, tos sablendē. Starp citu – nelej ārā šķidrumu, jo no tā var pagatavot debešķīgi gardus bezē cepumus. Kā to izdarīt, lūko šeit.

2

Masai pievieno olu, sāli, piparus vai citas garšvielas, visu samaisa.

3

Pieber masai pilngraudu miltus ar kaudzīti. Visu samaisa.

4

Ar rokām vai ar karotes palīdzību veido plācenīšus, kurus liek pannā iepriekš sakarsētā eļļā.

5

Cep zeltaini brūnus no abām pusēm.

6

Pasniedz ar zaļumiem, krējumu vai ķiploku mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!