ābolkūka
Foto: Shutterstock
Rudens garšu karaliene – sulīga, debešķīgi garda un vienkārši pagatavojama ābolkūka ar kārdinošu krēmsiera glazūru.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

125 gsviests (istabas temperatūrā)125 gcukurs3 olas250 gmilti7 gcepamais pulveris1 kgskābeni āboli sviests formas ieziešanai KRĒMSIERA GLAZŪRAI:150 gbezpiedevu krēmsiers (istabas temperatūrā)100 gskābs krējums2 ĒKsviests (istabas temperatūrā)100 gpūdercukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Veidni ieziež ar sviestu

2

Sviestu ar cukuru sakuļ. Tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. Sanāk pabieza, ķepīga masa

3

Mīklai pievieno nomizotus ābolus, kas sagriezti gabaliņos.

4

Sagatavoto kūkas masu liek veidnē, kūkas virsmu nolīdzina un cep 45-50 minūtes. Ja vēlas, daļu mīklas var atlikt, pievienot vēl nedaudz miltu, lai masa ir stingrāka, un izveidot no mīklas dekoratīvas rūtis, lapiņas vai citus rotājumus pēc saviem ieskatiem.

5

Pa to laiku sagatavo krēmsiera glazūru. Sakuļ krēmsieru ar sviestu un krējumu, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno pūdercukuru, vaniļu un vēlreiz sakuļ.

6

Ja krēmsiera glazūra sanāk pārāk bieza, novieto trauciņu ar gatavo glazūru pie siltas plīts, tā kļūs šķidrāka un vieglāk uzklājama.

7

Izņem kūku no krāsns, dāsni pārsmērē ar krēmsiera glazūru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!