
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
8 āboli4 olas150 gmīksts sviests150 gcukurs200 gmilti2 TKcepamais pulveris1 citrons, norīvēta miziņa pēc garšaspūdercukurs
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj kūkas veidni ar cepamo papīru, ietauko.
2
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
3
Sakuļ olas ar cukuru, līdz masa ir gaiša un dubultojas apjomā.
4
Pievieno mīkstu sviestu, atstājot nedaudz ābolu ieziešanai. Sviestu iekuļ mīklā.
5
Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona miziņas. Iemaisa viendabīgu mīklu. Lej mīklu veidnē.
6
Liek ābolu šķēlītes uz mīklas.
7
Ieziež ābolus ar atlikušo sviestu un apkaisa ar pūdercukuru.
8
Liek krāsnī un cep 35 minūtes.
9
Pirms pasniegšanas vēlreiz pārkaisa ar ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit