Foto: Privātais arhīvs
"Šī nav klasiska piparkūku recepte, bet cepumu forma, garšvielas un pipariņa asums rada Ziemassvētku sajūtu. Piparkūku neierastā krāsa, kas ir īsti Grinča gaumē, vilina un iepriecina arī bērnus," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

80 gsviests1 ola50 gpūdercukurs300 gkviešu milti1 šķipsnasāls2 TKjapāņu "matcha" tējas pulveris1 ĒKpiparkūku garšviela sarkanie pipari dekoram

Pagatavošana

1

Olu ar cukuru sakuļ. Pievieno mīkstu sviestu, turpina kult.

2

Atsevišķā bļodā izsijā miltus, pievieno garšvielas, sāli, zaļās tējas "matcha" pulveri.

3

Miltu maisījumu pievieno olu masai un samīca mīklu.

4

Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Izrullē plānu mīklu, izspiež ar formiņu figūriņas, liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, uzkaisa sarkanos piparus vai citus dekorus un cep iepriekš līdz 160 grādiem sakarsētā krāsnī 5-7 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!