Veronika Ļevša

Krāsnī ceptus kartupeļus gatavo daudzi, bet ne visi prot tos izcept skaisti zeltainus. Apgūsti vienkāršu knifu un varēsi gardos kartupelīšus gatavot kaut katru dienu! Tos var šķīt iekšā gan tāpat vien, pamērcējot vēsā skābajā krējumā, gan pasniegt kā piedevu kotletēm, karbonādēm vai svētku cepetim. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi0.5 glāzeeļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari2 TKpaprikas pulveris pēc garšasķiploku daiviņas vai ķiploku granulas

Pagatavošana

1

Vidēji lielus aptuveni vienāda lieluma kartupeļus nomizo, noskalo, liek katlā un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, vāra 10 minūtes.

2

Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 220 grādiem, izklāj plāti ar cepamo papīru.

3

Sagatavo mērci, bļodiņā samaisot eļļu ar sāli, pipariem, paprikas pulveri un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem vai ķiploku granulām pēc garšas.

4

Kartupeļus nokāš, ber atpakaļ katlā, pārlej ar sagatavoto mērci un sakrata. Ber uz plāts un cep 30-35 minūtes, līdz kartupelīšiem ir apetītlīgi zeltaina garoziņa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!