Veronika Ļevša

"Bagātīgā riekstu pīne no rauga mīklas svētku galdam. Tā izskatās grezni un garšo dievīgi. Silti iesaku!" svētku saldā našķa recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 gmilti7 graugs80 gcukurs1 ola80 gmīksts sviests250 mlsilts piens1 TKsāls PILDĪJUMAM:300 glazdu riekstu kodoli2 ĒKkakao1 ola3 ĒKcukurs100 mlpiens pēc garšaskanēlis

Pagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas sajaucam kopā un samīca gludu, viendabīgu mīklu. Pārklāj bļodu ar drāniņu, liek siltā vietā uz stundu.

2

Gatavo pildījumu. Sasmalcina riekstus, pievieno pārējās pildījuma sasatāvdaļas un samaisa viendabīgā masā.

3

Uzrūgušo mīklu liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un izrullē taisnstūra formā. Pārziež ar riekstu masu, sarullē stingrā rullītī. Rullīti ar asu nazi gareniski pārgrež uz pusēm, abas daļas sapin pīnē. Lai saprastu, kā tas darāms, noskaties šo video.

4

Liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 35 minūtes.

5

Nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!