Foto: Privātais arhīvs
Bērnībā kafejnīcās bija nopērkams visgaršīgākais kafijas krēms ar dzērveņu ķīseli, ko servēja vecajos labajos metāla trauciņos uz krēmbaltas plastmasas kājiņas. Recepti bērnības garšas krēmam iesaka mūsu lasītāja Jūlija Šuškova.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1200 gskābs krējums 20%200 mlsaldais krējums 35%2 ĒKželatīns (ar kaudzīti)10 ĒKcukurs1 paciņa vaniļas cukura5 TKstipra maltā kafija

Pagatavošana

1

Sāk ar to, ka uztaisa kafiju. Ber to vidēja lieluma krūzē un pārlej ar verdošu ūdeni, apmaisa.

2

Mazā katliņā izber želatīnu, uzlej virsū silto ūdeni no krāna, lai ūdens būtu aptuveni 2 pirkstu platumā virs želatīna (labāk vairāk ūdens, nekā mazāk). Apmaisa un atstāj uzbriest 10-15 minūtes.

3

Lielā bļodā samaisa skābo krējumu un cukuru. Labi samaisa, lai cukurs izšķīst. Maisot pagaršo, cik salda masa sanāk.

4

Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar cukuru.

5

Pa daļām pievieno un iemaisa saputoto saldo krējumu krējuma-cukura masā. Svarīgi ir maisīt vienā virzienā.

6

Kad masa smuki samaisīta, pievieno kafiju. Tas nekas, ka kafija vēl karsta. Var liet klāt ar visiem biezumiem, var bez - kā labāk patīk.

7

Liek uz mazās uguns kausēt želatīnu. Uzsilda un apmaisa, lai viss izkūst, bet neuzvāra!

8

Izkausēto želatīnu tievā tērcītē lej klāt krēma masai, nepārtraukti maisot vienā virzienā.

9

Pagaršo vēlreiz masu, vai pietiek cukura un, ja nepieciešams, pievieno vēl.

10

Lej sagatavoto masu veidnē un liek ledusskapī uz nakti.

11

Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu vai citu skābu ogu ķīseli.

Dažādībai kafijas krēmu var papildināt ar banānu - to sagriež šķēlītēs un tās izklāj veidnes apakšā, pēc tam pārlejot ar krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!