Foto: Publicitātes foto
Trauslas mīklas kārtiņas ar bagātīgu cukurota kanēļa un skābā krējuma pildījumu - šīs kanēļmaizītes ir tik gardas un tik vienkārši pagatavojamas no saldētas kārtainās mīklas! Recepti piedāvā grāmatas "Elijas nama garša" autore Inga Rubene.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas6 ĒKcukurs3 ĒKkanēlis200 mlskābs krējums

Pagatavošana

1

Uz cepampapīra plānā kārtiņā uzkaisa miltus un liek vienu atkausētu mīklas plāksni. To izrullē apmēram trīs reizes lielāku nekā bija sākotnējais izmērs.

2

Apsmērē ar ½ no krējuma daudzuma, pārkaisa ar ½ no cukura un kanēļa maisījuma. Tāpat rīkojas ar otru plāksni (izrullē un pārklāj ar pildījumu).

3

Sākot no garākās malas, katru mīklas plāksni sarullē un sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos. Liek silikona kēksa trauciņos tā, lai augšpusē būtu redzama krējuma-kanēļa masa.

4

Cep iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 20‒25 minūtes, līdz mīklas maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!