panna mērce vistas sautējums
Foto: Shutterstock
Vienkārši realizējama ideja ātrām vakariņām. Krēmīgā sinepju vistiņa īpaši labi garšos ar makaroniem, rīsiem vai kartupeļu biezputru.

Recepšu sērijā "Tikai 5 sastāvdaļas" turpmāk piedāvāsim vienkārši pagatavojamus ēdienus, ko īpaši "Tasty" iesaka pavārs Valters Vītols. Sāls, pipari, eļļa un ūdens pie sastāvdaļām netiek norādītas.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsēnes300 gvistas fileja vai atkauloti šķiņķi1 sīpols2 ĒKgraudu sinepes70 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Sausā pannā uz vidējas liesmas apcep izvēlētas sēnes. Kad sēnes ir kļuvušas viegli brūnganas, tad pievieno smalki sagrieztu sarkano sīpolu, gabaliņos sagrieztu vistas gaļu un 1 ĒK olīveļļas vai citu eļļu cepšanai.

2

Visu cep 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno sinepes, saldo krējumu un 150 ml ūdens.

3

Karsē, līdz vista ir gatava un mērce ir sasniegusi vēlamo konsistenci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!