Sastāvdaļas
Pagatavošana
Piparkūkas sablendē. Ja patīk just gabaliņus pamatnē, tad tās var vienkārši ielikt maisiņā un sadauzīt ar gaļas āmuriņu. Pa to laiku kausē sviestu. Kad sviests izkusis, to sajauc kopā ar piparkūkām un klāj kūkas formā, izlīdzinot pamatni. Liek aukstumā sacietēt.
Kamēr pamatne atvēsinās, sagatavo dzērveņu želeju. Izmanto vai nu svaigi sablendētas dzērvenes ar cukuru vai iepriekš savārītu, šķidru dzērveņu ievārījumu. Sev vēlamo daudzumu ieliek atsevišķā bļodiņā un pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Uz atdzisušās pamatnes klāj dzērveņu želeju un liek atpakaļ aukstumā.
Gatavo krēmu. Sablendē nolobītas mandarīnu daiviņas viendabīgā masā. Bļodā liek krēmsieru, pievieno vijīgās putās saputotu saldo krējumu un karsta ūdens peldē izkausētu balto šokolādi, pievieno un iemaisa mandarīnu masu. Kārtīgi visu samaisa. Pievieno iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un iemaisa to. Lej krēmu virs želejas un liek atpakaļ aukstumā, lai sastingst.
Pēc pāris stundām, kad kūka ir sastingusi, sagatavo šokolādes ganašu. Melno šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, samaisot ar saldo krējumu. Maisot masu atdzesē un lej virsū kūkai. Liek atkal aukstumā sastingt.
Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem.
Lai labi garšo!