Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojams, garda un drupana smilšu mīklas un ievārījuma drumstalkūka, kuras sastāvdaļu sagatavošana aizņem tikai 10 minūtes. Ideāls kārums pie tējas vai kafijas. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas veidnei.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gmilti250 gauksts sviests100 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs vai ekstrakts1 šķipsnasāls6 ĒKskābens ievārījums1 ĒKkartupeļu vai kukurūzas ciete

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Sviestu sagriež gabalos, liek bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Ar pirkstiem saberž drumstalās. Drumstalām nav jābūt vienādam pēc lieluma, nevajag visu saberzt pārāk viendabīgā masā.

3

Atsevišķā bļodā samaisa ievārījumu ar cieti.

4

Veidnē ieber pusi drumstalu masas, piespiežot ar plaukstu, izlīdzina.

5

Lej veidnē ievārījuma masu. Tad ber virsū atlikušās drumstalas, šoreiz tās nesaplacinot.

6

Cepu kūku 30 - 40 minūtes, tad izslēdz krāsni un ļauj kūkai vēl 10 minūtes "atpūsties" krāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!