Foto: Publicitātes foto
Bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem. Lieliska recepte brīvdienu rītam, kas aizgūta no amerikāņu virtuves. Īpaši iecienīta starp tiem, kam patīk eksperimentēt, jo šeit nav pareizu vai nepareizu sastāvdaļu – var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir atrodams ledusskapī.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 olas500 mlpiens pēc garšassāls un malti melnie pipari šķēlestostermaize, sagriezta gabaliņos1 sīpols, sakapāts1 TKsinepes200 glabi kūstošs siers, sarīvēts200 gšķiņķis, sasmalcināts sviests

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo veidni (apmēram 20 cm platu un 10 cm augstu) ieziež ar sviestu.

2

Trauku piepilda ar maizes kubiņiem, pievieno ¾ daļas siera, sīpolus un šķiņķi.

3

Lielā bļodā sakuļ olas ar pienu, sāli, pipariem un sinepēm. Piena un olu maisījumu lej pār maizes, siera un šķiņķa maisījumu. Apkaisa ar atlikušo sieru un ļauj masai 20-30 minūtes "atpūsties".

4
5

Veidni pārklāj ar foliju, liek krāsnī, pēc 20 minūtēm foliju noņem un cep vēl 20-30 minūtes. Sacepums ir gatavs, kad piena un olu masa ir sarecējusi.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka "Fazer Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!