Jolo virtuve - 141

Ar mājās gatavotu sāļo karameli pankūkas, saldējums, kūciņas un deserti garšos vēl labāk! Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gcukurs60 mlūdens200 mlsaldais krējums1 šķipsnasāls1 ĒKsviests1 saujazemesrieksti

Pagatavošana

1

Katlā ar augstām malām liek karsēties cukuru un ūdeni.

2

Uz vidējas uguns maisa, līdz masa sāk vārīties. No šī brīža karameli vairs nedrīkst maisīt! Ar ūdenī samitrinātu otu notrauc cukura graudiņus no katla sieniņām sīrupā. Tas palīdzēs izvairīties no sīrupa kristalizēšanās.

3

Sīrupu karsē, neaiztiekot katliņu, līdz sīrups kļuvis piesātināti zeltaini brūns - tas notiks diezgan pēkšņi, tāpēc nekādā gadījumā neatstāj katlu bez uzraudzības! Ja cukura sīrups nebūs pietiekami zeltaini brūns, karamele būs gaiša. Ja sīrupu pārkarsēsi, karameļu mērce būs tumšā krāsā un ar rūgtenu piegaršu.

4

Nogriež liesmu, pielej saldo krējumu un maisa. Ņem vērā, ka masa ļoti strauji burbuļos, tāpēc uzmanies! Jo mazāk saldā krējuma pievienosi, jo biezāka būs karamele.

5

Karsē karameli uz nelielas liesmas un maisa, līdz masa ir viendabīga.

6

Karamelē iemaisa sviestu un sāli, līdz sviests izkūst.

7

Zemesriekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas, pievieno karamelei un iemaisa.

8

Sāļo karameli atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!