Jolo virtuve - 145
Foto: "Ēd un sporto"

"Man ļoti garšo hurma. To var ēst ne tikai svaigā veidā, bet no tās var pagatavot arī lieliskus desertus. Turklāt pavisam vienkārši un bezgala gardi. Un, protams, bez kaitējuma slaidajai līnijai," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gatava hurma (aptuveni 300 g)300 gbiezpiena krēms "Alma" pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs150 gogas (svaigas vai saldētas)10 gkukurūzas ciete7 gželatīns30 gauksts ūdens

Pagatavošana

1

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

2

Ogas savāra ar saldinātāju un pievieno kukurūzas cieti. Maisot karsē, līdz masa sabiezē, tad to atdzesē.

3

Sablendē hurmu ar biezpiena krēmu un saldinātāju. Pievieno karsta ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu, sablendē kārtīgi, tad nedaudz ļauj atdzist un sarecēt. Līdz istabas temperatūrai atdzisušu krēmu vēlreiz kārtīgi sablendē.

4

Deserta trauciņā liek vienu krēma kārtu, tad ogu masu, tad atlikušo krēmu.

5

Dekorē ar sadrupinātām pistācijām un liek ledusskapī sastingt.

Lai labi garšo!

Vienas porcijas (403 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 19,4 g
Ogļhidrāti – 39,9 g
Tauki – 0,5 g
Kilokalorijas – 245

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!